Kirjoitettu 14.2.2018

Naisen urakehityksen pysäyttää yritys ja rekrytoinnista päättävät – ei kotihoidontuki tai perhevapaa

Tiedote 13.2. 2018
Pysähtynyt urakehitys ja luutuneet roolimallit, totesi sisäministeri Kai Mykkänen (kok) A-Studiossa maanantai iltana (12.2.18) perusteluna perhevapaauudistukselle. Ainoa, joka pysäyttää naisen urakehityksen on työnantaja eli yritys itse ja sen rekrytoinnista päättävät, sanoo sen sijaan perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen.

Tällaiset ministeri Mykkäsen toteamukset ajaa läpi mullistavaa perhevapaauudistusta ovat kammottavia. Miten on mahdollista, että ihmiselle tärkeä asia, perheen perustaminen, lasten syntymä ja isäksi ja äidiksi kasvaminen nähdään tasa-arvon vastaisena ja luutuneena roolimallina. Näillä asioilla ja muutaman vuoden töissä poissaololla ei ole mitään tekemistä tasa-arvon kanssa. Lapsiajan jälkeen palataan työelämään. Vaippa-arjen takaa on kaivettava ne todelliset syyt, miksi naisen urakehitys hyväpalkkaisissa tehtävissä ontuu. Sillä hyvistä palkoistahan me nyt puhumme. Tuskin puhumme tässä lähihoitaja äidin urakehityksestä, Juvonen sanoo.

Mykkäsen kotikaupungissa Espoossa kaupungin johtopaikoilla komeilevat miehet. Mitähän tälle olisi tehtävissä tasa-arvon nimissä? Tasa-arvo lähtee työpaikkojen ja yritysten tasa-arvosuunnitelmista ja reilusta ja asiallisesta rekrytoinnista. Suomalaisissa perheissä on jo tasa-arvo, Juvonen toteaa.

Juvosen mielestä perhevapaauudistuksen kaatuminen on erittäin hyvä asia. Perheiden päätäntävaltaa lastenhoitoon liittyvissä kysymyksissä ei tule murentaa.

Huonon ja epävarman esityksen eteenpäin vieminen olisi ollut edesvastuutonta ja tuonut tullessaan hätää ja epätietoisuutta lapsiperheille. Ministeri Saarikko puhalsi ihan oikein pilliin ja pysäytti huonon hankkeen tyylillä, josta monen ministerin kannattaisi ottaa mallia. Ei tule olla tuppisuuna tai tumput suorina, jos huomaa hallituksen esityksessä epäkohtia, vaan on toimittava jämäkästi ja rohkeasti, Juvonen sanoo.

Perhevapaa ei ole mikään sapattivapaa työelämästä, se ei lyö ketään leiville. Oikeus hoitaa lasta kolme vuotiaaksi on kuitenkin asia, joka on säilytettävä. Suurin illuusio on luulla, tai perhevapaauudistusta sillä myydä, että perheessä usein suurituloisempi isä jäisi vilpittömästä halustaan huolimatta hoitamaan lasta tilipussin romahdettua. Asuntolainoista ja muista kuluista kun ei saa perhevapaata. Hyvä, että asioista aletaan puhua niiden nimillä ja myös raha nousee esille keskustelussa. Raha kun sanelee pitkälti lapsiperheen arkea, Juvonen toteaa.

Arja Juvonen, ps
kansanedustaja
Sosiaali- ja terveyslautakunta
050-5311 108

Kirjoitettu 31.1.2018

Oikeusministerin lupaama lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistusten tasoista tehty arviointikooste nostettava pian esiin – kansalaisaloite ja lakialoite odottaa käsittelyä

Tiedote 31.1.2018
Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) kertoi, että etenkin lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistusten taso arvioidaan uusiksi Suomessa. Asiantuntijoiden tekemä arviointikooste seksuaali- ja väkivaltarikosten rangaistuksista valmistuu tammikuun aikana. Uudelleenarviointiin otetaan nimikkeet törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, seksuaalisen hyväksikäytön ja raiskauksen raja, näiden rikosten rangaistusminimit ja – maksimit sekä rikosten tunnusmerkistö. Myös lähestymiskiellon noudattamisen keinoja selvitetään. (16.1.2018 Savon Sanomat).

-On tätä jo ehditty odottaa. Toivottavasti saamme lisätietoa pian. Olen tehnyt kahtena eduskuntakautena lakialoitteet, joissa molemmissa on esitetty lapsiin kohdistuvien törkeiden seksuaalirikosten tuomioiden koventamista. Lakialoitteiden eteneminen on ollut tuskallisen hidasta, vaikkakin niissä on molemmissa ollut yli sadan kansanedustajan allekirjoitukset. Myös yli 50 000 kansalaisen allekirjoittama samasta aiheesta tehty kansalaisaloite odottaa edelleen eduskunnan ”hyllyllä” käsittelyä. Näyttää uhkaavasti sille, että kansalaisaloitetta ei ehditä tällä eduskuntakaudella käsitellä, Juvonen harmittelee.

-Syitä hitauteen voi vain pohtia. Rangaistusten yleisten linjausten määrittelyn selvittäminen on varmasti yksi syy, mutta varmasti myös tuomioiden koventamisesta seuraavat kustannukset pelottavat. Tiedämme kaikki, että rangaistusten tason nostaminen tulisi lisäämään yhteiskunnan kustannuksia, sillä rikoksen tekijät joutuisivat vankilaan. Kustannukset eivät saa kuitenkaan olla syynä siihen, etteikö rangaistusasteikkoja tule koventaa. Lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat tekoja, joista tulee langettaa teko vastaava tuomio. Onko lapseen kajonneen paikka vapaudessa – siinäpä miettimistä asiasta päättäville päättäjille, Juvonen sanoo.

-Paitsi rangaistustasot myös seksuaalirikosten oikeuskäsittelyn kestot tulisi määritellä. Tuntuu kohtuuttomalta, että teon uhriksi joutunut lapsi voi joutua odottamaan asian ratkaisua hyvinkin pitkään. Jos tuomioista valitetaan ja käsittelyt pitkittyvät ja viivästyvät, on asiasta uhrille suurta ja merkittävää haittaa ja painolastia. Lapsiin kohdistuneet rikokset tulisi käsitellä nopeutetussa käsittelyssä tehokkaasti ja viivyttelemättä, Juvonen vaatii.

– Lapsuus on äärettömän lyhyt aika ja jos sen ajan joutuu taistelemaan pitkään näiden asioiden keskiössä, on sillä väistämättä omat vaikutuksensa koko ihmisen loppuelämään. Kun aikuinen tekee pahan teon lapselle hän on tehnyt valintansa ja on siitä hyvästä saatettava kärsimään tekonsa seuraukset tuomittuna. Rangaistukset eivät saa suojella tekijää vaan uhria, Juvonen sanoo.

Arja Juvonen
kansanedustaja
050-5311 108

 

 

 

Kirjoitettu 29.1.2018

Lauralle pronssia!

Kerrassaan upea suoritus presidenttiehdokkaaltamme Laura Huhtasaarelta! Hän pääsi mitaleille kolmannelle sijalle, jätti taakseen viime eduskuntavaalit voittaneen keskustan, monet ex ministerit ja istuvat mepit ja voitti myös naisten kisan ylivoimaisesti ja mallikkaasti. Perussuomalaiset osoittivat myös kaikille epäilijöille, että meillä on uskoa ja rohkeutta antaa myös naiselle mahdollisuus lähteä kisaamaan presidenttiydestä. Meillä on joukossamme myös hyviä ja vahvoja naisia meidän hyvien ja vahvojen miehiemme rinnalla. He antavat myös naisten loistaa. Kukaan ei voi enää väittää meille, että olemme äijäpuolue. Puheet äijäpuolueesta ovat historiaa. Paitsi koko Suomessa myös Uudellamaalla on syytä tyytyväisyyteen ja iloon. Uudenmaan 25 kunnasta 19:ssa Laura oli kolmannella sijalla ja kahdessa kunnassa eli Mäntsälässä ja Askolassa kakkospaikalla, iloitsee kansanedustaja ja Uudenmaan perussuomalaiset naiset ry:n puheenjohtaja Arja Juvonen.

– Valtakunnallinen Perussuomalaisten Naisten kattojärjestö valjasti koko Suomen kattavalle vaalikiertueelle Laura- matkailuauton, jolla ajettiin lukuisat kilometrit ympäri Suomen. Viime tiistaina Uudenmaan kierroksen päätteeksi auto liikkui Lauralle kakkossijan antaneessa Askolassa, jossa kävimme tervehtimässä kuntalaisia ja paikallisia PS toimijoita. Laura- matkailuauton ratissa ympäri Suomen olivat olivat vahvat perusnaiset Tina Lindskog Kaustiselta, Sinikka Jylhä Kemistä ja Kirsi Kallio Lempäälästä. Mitkään kilometrit eivät näytä pidättelevän perussuomalaisia naisia, kun he vain päättävät lähteä tien päälle. Perussuomalaiset Naiset kiersivät myös pienillä paikkakunnilla, Juvonen kiittää autoa ajaneita naisia.

– Kun lähdimme Askolassa, pysähdyimme huoltoasemalle paussille. Perässämme ajoi auto, josta huikkasi iloinen pariskunta. Paitsi että he olivat innoissaan kohdatessaan Lauran vaaliauton, saatuaan Laura pinssit, Perussuomalaisten lehden ja kolmen naisen intensiivisen poliittisen keskustelutuokion, he halusivat myös liittyä Perussuomalaiseen puolueeseen. Annoimmekin heille jäsenkaavakkeet mukaan puolueeseen liittymiseksi, Juvonen kertoo.

– Nyt saatu vaalitulos antaa uskoa ja voimaa tulevaisuuteen. Se on selvä viesti Suomen kansalta ja kentältä, että he eivät ole meitä hylänneet vaan meihin luotetaan vahvasti. Tästä lähdemme puolueena eteenpäin ja teemme kaikkemme, että meidän rakas Suomemme on entistäkin vahvemmin Perussuomalainen. Suuri kiitos kaikille vaalityötä tehneille, PS -telttojen kasaajille ja purkajille, makkaranpaistajille, kahvinkeittäjille, autokuskeille, mainosten- ja lehtien jakajille ympäri Suomen. Olihan massiivinen rutistus ja homma hoidettiin kotiin.
Ja Lauralle, sinä vahva Perussuomalainen Nainen! Olemme sinusta niin ylpeitä, Juvonen kiittää.

Arja Juvonen
kansanedustaja
Uudenmaan Perussuomalaiset Naiset ry
puheenjohtaja
050-5311 108

 

 

Kirjoitettu 19.1.2018

Minikilpailutus, ikäihmiset huutokaupataan

Tiedote 19.1.2018
Minikilpailutuksessa hoiva-alan yrittäjät osallistuvat vanhuspalvelujen ostajan eli maakunnan tai kunnan järjestämään tarjouskilpailuun, jossa halvimman palvelun tarjoaja voittaa kilpailun ja saa hoitaakseen palvelut. Näin kertoi kansanedustaja Arja Juvonen tämän aamun Huomenta Suomen lähetyksessä, jossa aiheena oli vanhustenhoito.

Minikilpailutusta järjestetään myös yksittäisen vanhushoivapaikan hankinnassa. Kun vanhus tarvitsee ympärivuorokautisen hoivapaikan, hänet kilpailutetaan kisassa, johon valitaan muutama yritys, jotka sitten reaaliajassa päivittyvien ja antamiensa tarjousten perusteella kilpailevat vanhuksesta. Hintaa poljetaan alas, kunnes minihinta saavuttaa pisteensä.

– Tämä on järkyttävä suuntaus ja soteuudistuksessa tämä suunta on se, jolla säästöt haetaan. Ei ole muuta tietä, säästöt syntyvät ja ne nyhdetään nöyryyttävästi vanhusten hoidon, mutta myös arvon, alasajolla, Juvonen sanoo.

– Vanhukset huutokaupataan kuin huutolaiset tai tavara ikään, mutta erona perinteiseen huutokauppaan on se, että kun yleensä huutokaupassa korkein tarjous voittaa niin tässä voittaakin alhaisin tarjous.

Se hoiva-alan palvelutuottaja, joka on valmis polkemaan myös omat palveluhintansa jo entisestään alemmas, on voittaja.

– On päivän selvää, mitä tapahtuu. Ei ole uutinen tai yllätys, että tilaaja voittaa ja saaja häviää. Alehinnoin ei voi järjestää hyvää, laadukasta ja turvallista vanhustenhoitoa. Tämä pudottaa myös pienet hoiva-alan pk yritykset pois markkinoilta, sillä eivät he voi tuottaa palvelua pilkkahintaan ja lähteä polkemaan hintojaan. Mistä he oikein ryhtyvät tinkimään? Ruoasta, hoitotarvikkeista vai hoitajista? Voiko esimerkiksi 70 euron vuorokausihinnalla tuottaja järjestää vanhuksen hyvän ja laadukkaan ympärivuorokautisen hoivapaikan ja hoidon, kertokaa se pk yritys, joka kykenee, Juvonen kysyy.

– Suuret toimijat ryntäävät sitten ostamaan nämä pienet hoiva-alan yritykset ja pienhoivayrittäjyyden markkinat on näin tuhottu. Hoiva-alan pienyrittäjyys ajetaan alas ja samalla naisvaltaiselle yrittäjyydelle näytetään kaapin paikka. Moni hoiva-alan pienyritys on juuri naisyrittäjän ylläpitämää. Puhelimet soivat tiuhaan – isot toimijat tekevät ostotarjouksiaan ja sotemarkkinat vallataan heidän haltuunsa.

– Ongelmia on runsaasti myös kotihoidossa, sillä laitospaikat ajetaan alas ja huonokuntoiset vanhukset kärvistelevät kodeissaan oman onnensa nojassa hoitajan käydessä harvakseltaan ja kiireellä. Pitkien etäisyyksien Suomessa ja esimerkiksi maaseudulla tämä on arkea. Espoossa tapahtunut kotihoidossa olleen vanhuksen menehtyminen yksin kodissaan on hirveä uutinen ja ravistelee samalla koko hoivakenttää, Juvonen sanoo.

– Tämäkö oli se satavuotias Suomi, jota niin hehkutettiin? Tämä on järkyttävä Suomi. Perussuomalaiset vaativat nyt heti otetta ja ryhtiä vanhustenhoitoon. Kriisikokous pystyyn, hallitus, Juvonen vaatii.

Arja Juvonen (ps)
Kansanedustaja
Sosiaali- ja terveysvaliokunta
Geronomi (amk)

Kirjoitettu 18.1.2018

PerusNaiset seisovat Laura Huhtasaaren takana

Tiedote 16.1.2018
Perussuomalaisten Naisten jäsenmäärä kasvaa koko ajan. Meillä on kunnallisissa luottamustehtävissä osaavia naisia ympäri Suomen. Kaikki eivät kuitenkaan halua tai ehdi kuntapolitiikassa toimia vaan ovat mukana arvokkaassa kenttätyössä oman puolueen eteen. Tämä into ja hyvä meininki on näkynyt koko ajan presidentinvaalien lähestyessä. Meillä on pelissä mukana loistava ehdokas Laura Huhtasaari, perussuomalainen nainen, jonka vahvat kannanotot ja vakuuttava esiintyminen on innostanut kenttää entisestään. Hän on nostanut esille myös PerusNaisten esittämiä huolenaiheita. Turvallisuus, tasa-arvo, 90-luvun laman uhrit, pienipalkkaisten naisten asema sekä lapsia kotona kasvattaneiden eläkkeet. Nämä asiat ovat korkealla myös PerusNaisten arvoasteikolla. Perussuomalaiset Naiset seisovat vahvasti Laura Huhtasaaren takana ja kannattavat häntä seuraavaksi Suomen presidentiksi.

Lisätietoja
Ritva ”Kike” Elomaa
Perussuomalaisten Naisten puheenjohtaja
kansanedustaja
050 5120806

Kirjoitettu 18.1.2018

Päämääränä yhtenäinen Suomi

Tämän päivän joko- tai keskustelukulttuuri yksinkertaistaa monet asiat. Ratkaisu on joko niin tai näin. Välimaaston vaihtoehtoja ei tunneta. Ääripäät kailottavat viestiään tämän päivän Kansanradiossa eli sosiaalisessa mediassa niin kovaa, ettei järjen ääni aina kuulu. Some-keskustelussa joukkueet on helppo jakaa ja omaa väriä tunnustetaan vahvasti. Valtaosa suomalaisista on niin sanottuja tolkun ihmisiä, vaikka tästäkin tasavallan presidentin menneenä vuonna esille nostamasta termistä Suomen maassa saatiin lihava riita ja paljon pöyristystä aikaiseksi.

Toivon yhteiskunnallisen keskustelun olevan vuonna 2018 edellisvuosia rakentavampaa. Asioista on tärkeää puhua ja kantaa saa ottaa kärkkäästikin, mutta toisia kunnioittaen ja muunneltua totuutta karttaen. Poliitikot kantavat tässä asiassa erityisen suurta vastuuta. Luottamusasemassa toimivilla henkilöillä pitää olla jalka jarrupolkimella siltä varalta, että keskustelu lähtee väärille urille ja vauhti kiihtyy liian kovaksi. Toivottavasti ylilyöntejä nähdään jatkossa vähemmän ja kiukun kihahtaessakin muistamme kunnioittaa toisia osapuolia.

Kansakunnan yhtenäisyys on koetuksella. Nykyisin puhutaan paljon sosioekonomisen aseman heijastuvan vahvasti hyvinvointiin ja terveyteenkin. Eriarvoistuminen on tällä hetkellä maamme suurimpia haasteita, sillä se nakertaa hyvinvoinnin ohella yhteenkuuluvuuden ja osallisuuden tunnetta. Valtion rooli tasapainottajana on äärimmäisen tärkeä, vaikka yksilö on viime kädessä vastuussa itsestään.

Yhteiskunnallisessa keskustelussa on keskityttävä tämän päivän haasteisiin ja niihin liittyvien solmujen avaamiseen. Olemme päätyneet tähän pisteeseen historian oikukkaan tapahtumienkulun kautta, mutta tässä olemme eikä tilanne muuksi muutu. Monesti on tapana haukkua menneitä päätöksiä ja tehtyjä virheitä. Tämä tie ei vie pitkälle. Pitää keskittyä olemassa olevien ongelmien korjaamiseen yhteispelillä ja jätettävä turha vihan lietsonta pois.

Lehtien palstoilla on väännetty viime aikoina sadan vuoden takaisista sisällissodan tapahtumista ja pyöritelty sitä kuka teki mitäkin. Tämä historian ajanjakso on jättänyt kansakuntaamme pysyvät jäljet, mutta nyt on keskityttävä yhteisen tulevaisuuden rakentamiseen vanhojen arpien auki repimisen sijaan. Jotkut puhuvat vapaussodasta ja toiset taas veljessodasta ja osa punakapinasta. Raakoihin yliyönteihin sorruttiin molemmilla puolilla. Kaikesta huolimatta Suomi taisteli yhtenäisempänä kansakuntana uhrautuvasti talvi- ja jatkosodassa itsenäisyyden puolesta.

Itsenäisyydestä ja hyvinvoinnista saamme kiittää sota-ajan sukupolvia. Jälleenrakentaminen vaati kovaa työtä myös suurilta ikäluokilta ja tuloksena syntyi maailman paras maa. Pidetään siitä kiinni. Turvallisuus on suomalaisille arvokas asia. Se on nyt koetuksella. Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari on aktiivisesti nostanut esille lisääntyneitä turvallisuusuhkia. Heikentynyt turvallisuustilanne ja pelko kanavoituu myös some-keskusteluun. Valtion tuleekin panostaa turvallisuusuhkien kitkentään niin, ettei pelkoon olisi syytä.

Yhteen hiileen pitää puhaltaa nytkin, vaikka haasteet ovat erilaiset kuin sotiemme aikaan. Muistetaan tämä myös some-sodankäynnin keskellä. Ei anneta eriarvoistumisen karata käsistä, koska siitä meillä on vakavin mahdollinen muisto historiassa. Toiveikasta uusien mahdollisuuksien vuotta kaikille!

Ritva ”Kike” Elomaa kansanedustaja Perussuomalaiset Naiset ry:n puheenjohtaja

Kirjoitettu 2.11.2017

PRESIDENTTIEHDOKAS LAURA HUHTASAAREN VAALIAUTO KIERTÄÄ LAPPIA. Kiertueaikataulut löydät alla olevasta linkistä.

Kirjoitettu 3.10.2017

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari Rovaniemellä 7.10.2017

Kirjoitettu 2.10.2017

Sääntömääräinen syyskokous

Lapin PerusNaiset ry sääntömääräinen syyskokous pidetään keskiviikkona 4.10.2017 klo 13.30 Kolarin kunnanvirastolla, Isopalontie 2, 95900 Kolari. Tervetuloa!
Kokoonkutsujana hallitus.

Kirjoitettu 21.9.2017

PerusNuorten Sebastian Tynkkynen Lapissa!

Lapin PerusNaiset kiertää Sebastian Tynkkysen kanssa:
LAUANTAINA 23.9.2017

Rovaniemi Lordi-aukio klo 11.00-13.00
Kemijärvi K-Supermarket Kauppapaikka klo 14.15-16.15
SUNNUNTAINA 24.9.2017
Kittilä S-Market klo 10.00-12.00
Sodankylä S-Market klo 13.30-15.30
Tervetuloa keskustelemaan Sebastianin ja paikallisyhdistysten jäsenten kanssa mieltä askarruttavista asioista.

Kirjoitettu 4.7.2017

PerusNuorten Sebastian Tynkkynen Savukoskella ja Sallassa 18.-19.7.2017

SAVUKOSK ti 18.7.2017 klo 15.00-17.00 K-market Heinäjärven edessä.
SALLA ke 19.7.2017 klo 9.00-15.00 Salla päivillä.
Molemmissa tapahtumissa mukana PerusNuorista Sebastian Tynkkynen.
Tervetuloa!
Toivottaa Lapin PerusNaiset sekä Savukosken ja Sallan Perussuomalaiset

Kirjoitettu 6.6.2017

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS

Lapin PerusNaiset ry. Sääntömääräinen kevätkokous pidetään maanantaina 12.6.2017 klo 11.00 Kemin Puistopaviljonki, Urheilukatu 1.

Käsitellään sääntömääräiset kevätkokoukselle kuuluvat asiat. Tervetuloa!
Hallitus

Kirjoitettu 1.2.2017

Ministeri Pirkko Mattila Lapissa 3.2. – 5.2.2017

Perjantaina 3.2. klo 17.00-18.30 Rovaniemen kaupungintalon valtuustosalissa. Tervetuloa! Hallituskatu 7, 96100 Rovaniemi

Kirjoitettu 1.2.2017

Lapin PerusNaiset kiertää 4.2. – 5.2.2017

lapin_perusnaiset

Kirjoitettu 23.12.2016

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2017!

Lapin Perusnaiset

Kirjoitettu 18.12.2016

Kirje Joulupukille

Rakas Joulupukki, olemme täällä Lapin PerusNaisissa koettaneet olla hyvin kiltteinä, vaikka ei se välillä ole helppoa ollut, ajat ovat kovat.

Alkajaisiksi on sanottava, että olemme erityisen iloisia uutisista, joissa Tilastokeskus kertoo, että Suomessa on nyt 10 000 työpaikkaa enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Lapissakin työpaikkoja on noin 500 enemmän. Hallituspolitiikka on alkanut purra ja kuluttajien luottamus talouteen on kääntynyt plussalle.

Vielä ei ole syytä kuitenkaan paukutella henkseleitä, paljon on vielä tekemättä. Lappia koettelee kovasti monta vitsausta, joita etelän tai Brysselin kulmilta ei näe kovin hyvin. Ankara työttömyys, pitkät välimatkat, heikentyvät palvelut.

Matkailu, kaivosala ja rakentaminen ovat täällä kasvavien joukossa vaikka koko maakunta on jo moneen kertaan ehditty taputella saattohoitoon.

Meillä asuu vielä jokunen ihminen, joka ei halua muuttaa pääkaupunkiseudulle, edes pakolla. Ihminen pysyy kotiseudullaan, jos siellä on riittävät palvelut, hyvät tiet, koulutuspaikkoja ja työtä. Lapissa työttömiä on paikoin yli 20% ja se on valtakunnallisestikin kova juttu. Siihen pitää saada muutos.

Meillä on siis muutama toive, arvoisa Joulupukki.

Toivomme, että Barentsin alueen suunnitelmat ja yli 200 miljardin investoinnit alueelle vuoteen 2020 mennessä toteutuvat ja poikivat Lappiin työtä ja toimeentuloa. Ja että hallitus ottaa tosissaan tämän suunnitelman jota kutsutaan ’Pohjoiseksi ulottuvuudeksi.’ Meiltä Helsinkiin on yhtä pitkästi kuin Helsingistä tänne, vaikka sitä ei moni uskoisi. Jos koko maakunta kyykkää, meidän on muutettava pääkaupunkiin ja Helsinki joutuu rakentamaan uudet koulut, terveyskeskukset, työt ja asunnot meitä varten. Eipä ole ilmaista sekään.

Kaivoksia, metsiä ja matkailukohteita ei kylläkään voi siirtää Lapista minnekään ja työpaikat syntyvät niiden äärelle. Niistä aikanaan tuleva tuotto koituu koko Suomen hyväksi.

Aiemmin riemuitsimme uutisista, joissa kerrottiin, että suorat lennot Lapista Eurooppaan ovat suosittuja ja liikenne on vilkasta. Matkailijatkin tarvitsevat palvelunsa, esimerkiksi terveyspalvelut, jos jotakin ikävää sattuu. Jos englantilainen turisti katkoo kätensä Ylläksen rinteessä, edessä on matka taksilla Rovaniemelle ja matkaa on yli 200 kilometriä. Melkein kuten Helsingistä Tampereelle.

Matkailu on maailmanlaajuisestikin kasvava ala ja Lappiin siitä on kaavailtu noin 1,4 miljardin investointeja. Sen olisi kiva nähdä toteutuvan meidän elinaikanamme. Jos kotimaiset matkailijat eivät ymmärrä Lapin arvoa, onneksi muualla on muita; venäläisiä, kiinalaisia, englantilaisia matkailijoita kiehtoo hiljaisuus, puhtaus ja luonto. Niitä täällä riittää.

Lapin asukkaat ovat jo tottuneet siihen, että monia erikoislääkäripalveluja pitää lähteä hakemaan monen päivän reissulle. Ei se silti mukavalta tunnu, jos esimerkiksi silmälääkärin takia pitää ottaa kolme päivää töistä vapaaksi. Siksi toivommekin, että Lapin erityiset olosuhteet ja pitkät etäisyydet otetaan huomioon, kun Sote mullistuu.

Toivotamme myös Suomen hallitukselle terveyttä ja pitkää ikää.

Ja sinulle Joulupukki, toivotamme kaikkea hyvää matkallasi Korvatunturilta maailman lasten luokse. Toivottavasti teiden huono kunto täällä Lapissa ei viivästytä matkaasi liikaa.

Kirjoitettu 15.11.2013

Kesätapahtumia

 

Maaseudulta käsin -messut 27.-28.8.2016 klo 10.00-17.00 Tervolan Louella, Kätkävaarantie 69.

image001

Kirjoitettu 15.11.2013

Kuntavaalit – tule mukaan vaikuttamaan!

https://www.perussuomalaiset.fi/ilmoittaudu-alustavasti-perussuomalaisten-kuntavaaliehdokkaaksi/

(lisää…)